Μηροκήλη

Μηροκήλη

   Η μηριαία κήλη δεν είναι ένας πολύ συχνός τύπος κήλης. Οι μηροκήλες εμφανίζονται μερικές φορές ως μία οδυνηρή μάζα στο εσωτερικό άνω μέρος του μηρού ή της βουβωνικής χώρας. Ο βήχας ή το τράνταγμα μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση της μάζας αυτής. Σε αντίθεση με τις βουβωνοκήλες, οι μηροκήλες εμφανίζονται πολύ πιο συχνά σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό οφείλεται στο ευρύτερο σχήμα της γυναικείας λεκάνης. Επειδή ο μηριαίος δακτύλιος, από όπου προπίπτει η μηροκήλη είναι σχετικά στενός και ανελαστικός οι κήλες αυτές εμφανίζουν μεγαλύτερη πιθανότητα περίσφιξης.
Σε αντίθεση με τους άλλους τύπους κήλης, η θεραπεία της μηροκήλης συνιστάται σχεδόν πάντα άμεσα, επειδή υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος εμφάνισης επιπλοκών σε αυτές τις περιπτώσεις.

&nbsp

Θεραπεία : Υπάρχουν δύο γενικοί τύποι χειρουργικών επεμβάσεων, η ανοικτή αποκατάσταση της μηροκήλης και η λαπαροσκοπική, με ή χωρίς την τοποθέτηση πλέγματος. Η σωστή χειρουργική επέμβαση για κάθε ασθενή είναι διαφορετική και εξαρτάται από το ιστορικό του και τον τύπο της μηροκήλης.

Opening Hours

Font Resize
Contrast